ZOETE AARDAPPEL CROSTINI MET PESTO DIP


Tijd

10 min + 30 min oventijd

Porties

2 - 4

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 2 st (gewassen)

Voor de dip

  • Pesto 1 el
  • Yofresh 1 el

Voor de decoratie

  • Pijboompitten een handje
  • Pecorino kaasrasp een handje

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de zoete aardappel in plakken van ongeveer 0,5 cm. Tip: snij de plakken schuin voor een sierlijk effect. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop de plakken aardappel en bestrijk met een beetje zonnebloemolie. Bak de zoete aardappel in ongeveer 30 min gaar. Draai de plakken na 15 min even om. 


Voor de dip: roer de pesto en yofresh door elkaar.


Beleg de zoete aardappel met de pesto. Decoreer met een paar pijnboompitten en wat Pecorino kaasrasp.

Zelf pesto maken? Klik hier op de link voor het recept.