VIJGEN MET BLAUWE KAAS


Tijd

10 min + 10 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Vijgen 4 st
  • Blauwe kaas 75 gr (meer of minder naar smaak)
  • Pistachenoten 1 handje (grof gehakt)
  • Honing 1 el

Tip: afhankelijk naar smaak, ik kies voor een goed pittige kaas voor een goede smaakverhouding met het zoete van de vijg. Je kan ook kiezen voor een mildere smaak, neem dan geitenkaas of witte knoflookkaas.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij de vijgen in 4 parten maar snij de vijg niet helemaal door tot aan de onderkant. Als je de onderkant nog heel laat, valt de vijg tijdens het bakken als een bloem uit elkaar.

Leg de vijgen in een ovenschaal en leg in iedere een blokje kaas. Bak de vijgen 10 min in de oven.

Eenmaal uit de oven drapeer je een lepel honing over de vijgen en strooi je de gehakte pistachenoten over het gerecht. Serveer met een klein bordje en een vorkje.