SPINAZIE FETA ROLLETJES


Tijd

20 min + 30 min oventijd (let op de ontdooi tijd van het filodeeg)

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Filodeeg 1 pakje
  • Diepvries spinazie 450 gr
  • Feta 150 gr

Bereiding

Ontdooi de filodeeg. Let op: dit duurt lang! Kijk op de verpakking voor de ontdooit tijd. Als de filodeeg niet goed ontdooid is, breekt het als je het gebruikt.

Doe de spinazie in een pannetje en ontdooi op medium hoog vuur. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en laat uitlekken. Druk met een lepel het vocht uit de spinazie om het proces te versnellen.

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pak een filodeeg vel en verdeel hierover de spinazie in een strook over de breedte aan de onderzijde van het velletje. Verkruimel hierover wat feta. Bestrijk het filodeeg aan de andere zijde met een beetje water en maak een rolletje. Als je het filodeeg oprolt blijft het door het water dichtgeplakt.

Herhaal dit proces voor alle plakjes. Snij de rolletjes in 3 stukken (of op een ander gewenst formaat).

Leg de filo rolletjes op de bakplaat en smeer in met een beetje olie. Bak de rolletjes in ongeveer 25 - 30 min goudbruin in de oven.