SNACKBROODJES MET ROZEMARIJN KNOFLOOK EN OLIJVEN


Tijd

15 min + 15 min oventijd

Porties

9 hapjes

Ingrediënten

  • Pizzadeeg kant-en-klaar 1 st (ik gebruik een dunne variant, maar gewoon kan ook – dan worden de broodjes iets groter)
  • Knoflook 4 st
  • Groene olijven 1 potje (113 gr uitlek gewicht, afgespoeld, gehalveerd)
  • Rozemarijn 5 takjes (blaadjes los gerist, fijngesneden – het moet ongeveer 1 a 1,5 el zijn)
  • Olijfolie 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Rol het pizzadeeg uit. Heb je een ronde vorm? Duw moet je handen het deeg in een vierkante vorm.

Snij de knoflook fijn. Maak de knoflook nog fijner door – dit kan op twee manieren:

  • In een vijzel fijnstampen met een beetje zout, of
  • Strooi een beetje zout over de fijn gesneden knoflook. Gebruik nu de zijkant van je koksmes om de knoflook te ‘schrapen’, je duwt de knoflook in een soort golfbeweging. Leg alle knoflook weer op een hoopje en herhaal. Dit herhaal je een aantal keer. Na een aantal keer is je knoflook mousse gereed. Je kan hiervoor ook een stenen vijzel gebruiken.

Voeg de olijfolie toe aan de knoflook en roer door. Smeer het pizzadeeg in met de knoflookolie. Verdeel de rozemarijn en de olijven over het deeg. Nog geen zout in de knoflookolie toegevoegd? Strooi nu dan een beetje zout over het deeg. Rol het deeg op aan de lange zijde.

Snij de pizzarol in stukken van 3 cm.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de rolletjes (de open zijde leg je op het pakpapier – net zoals hoe de rolletjes op de foto op de plank liggen) en druk licht aan.

 

Bak de pizzadeeg 15 – 20 min goudbruin in de oven (baktijd is afhankelijk van gekozen deeg, dik deeg heeft iets meer tijd nodig).