POMPOEN PUREE
Tijd
15 min
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Pompoen 1 st (dit kan een flespompoen of oranje pompoen zijn. Ik kies altijd voor een flespompoen, deze heeft meer vruchtvlees)
Bereiding
Snij de pompoen (met of zonder schil) in stukjes en verwijder de pitjes. Tip: snij de pompoen eerst in plakken. Daarna kan je de pitten per plak eenvoudig van het vruchtvlees wegsnijden.
Doe de pompoenstukjes in een pannetje met water en breng aan de kook. De kooktijd is afhankelijk van het formaat van de stukjes. Prik met de vork in de pompoen om de gaarheid te controleren. Hoe zachter de pompoen, hoe makkelijker deze te pureren is. Bij stukjes van 1 cm is kooktijd ongeveer 10 min.
Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer, keukenmachine of een puree stamper. Gebruik je niet alle puree? Je kan de pompoen puree invriezen! Verdeel de puree in verschillende porties. Dan kan je op ieder gewenst moment de juiste portie uit de vriezer halen.
