PIKANTE MINI SAUCIJZENBROODJES
Tijd
15 min + 20 min oventijd
Porties
20 stuks
Ingrediënten
- Bladerdeeg 10 velletjes
- Vega gehakt 300 gr
- Sambal Oelek 1 el
- Nootmuskaat 1/2 tl
- Eieren 2 st
- Paneermeel 2 el
- Peper/zout
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en meng met de sambal, nootmuskaat, 1 ei en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Rol kleine balletjes van het vega gehakt en leg deze koel weg.
Verwarm de oven op 190 graden. Ontdooi de bladerdeeg velletjes. Als deze ontdooid zijn, snij je ze door de midden. Leg op ieder velletje een balletje gehakt en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Leg de saucijzenbroodjes in de koelkast voor 10 min.
Klop het andere ei los. Bestrijk het dichtgevouwen bladerdeeg in met het los geklopte ei. Bak de saucijzenbroodjes 15 - 20 min in de oven, tot ze een mooie gouden kleur hebben.
Saucijzenbroodjes over? Vries ze in voor een volgende keer.
