PAPRIKA SCHUITJES MET GUACAMOLE


Tijd

20 min + 15 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Snackpaprika’s 1 emmertje
  • Zoute popcorn 1 handje
  • Paprikapoeder 1 tl

Voor de guacamole

  • Avocado’s 4 st (rijpe avocado’s voelen een beetje zacht als je er in knijpt. Hoe zachter hoe rijper – let op, te zacht betekent overrijp – het vruchtvlees in dan bruin)
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Rode peper 1 st (met of zonder zaadjes afhankelijk van smaak, fijn gesneden)
  • Knoflookpoeder 1/4 tl
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Komijnzaad poeder 1/4 tl

Let op: deze hoeveelheid guacamole is te gebruiken voor 2 emmertjes snackpaprika’s. Gebruik je 1 emmertje paprika’s? Serveer de over gebleven guacamole met een tortilla chipje!

Bereiding

Voor de guacamole: Halveer de avocado’s en verwijder de pit (tip: houdt de halve avocado in je handpalm en hak met je koksmes in de pit. Zo trek je de pit er gemakkelijk uit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil). Doe het vruchtvlees in een schaaltje en prak fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.

Paprika’s grillen: Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s horizontaal en verwijder de zaadjes en het kroontje. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min gaar. Laat afkoelen.

Voor de garnering: doe de popcorn in een schaaltje met het paprikapoeder en mix met je handen zodat de paprika poeder goed verdeelt is over de popcorn.

Vol de paprika’s met een beetje guacamole en leg op iedere paprika een popcorn.

 

Tip: je kan ook rauwe paprika gebruiken en die vullen met de guacamole.