OLIJVEN BROODCAKE (GLUTEN VRIJ)


Tijd

20 min + 45 min oventijd

Porties

Meerde porties

Ingrediënten

Droge ingrediënten

  • Gluten vrije broodmix 250 gr (ik gebruik de gluten vrije broodmix van AH)*
  • Kalamata olijven 100 gr (in dunne plakjes, ik gebruik voorgesneden)
  • Geraspte oude kaas 75 gr
  • Pijnboompitten 1 1/2 el
  • Bieslook 10 gr (fijngesneden)
  • Bakpoeder 1 tl
  • Gedroogde oregano 2 tl
  • Gedroogde rozemarijn 1 tl
  • Knoflookpoeder 1/2 tl

Natte ingrediënten

  • Karnemelk 250 ml
  • (Zonnebloem)olie 75 ml
  • Ei 2 st

Voor de garnering

  • Geraspte oude kaas hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Deze olijven broodcake is ook met gluten te bereiden. Vervang het gluten vrije broodmix voor tarwe- of speltbloem en voeg maar één ei toe (i.p.v. 2 zoals hierboven beschreven)

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de natte ingrediënten in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en roer totdat alles goed is gemengd en de eieren los zijn geklopt.

Voeg de droge ingrediënten toe en spatel alles door. Als alles goed gemengd is, stort je het beslag in een silicone cakevorm. Of gebruik een ingevette met bakpapier beklede cakevorm.

Bestrooi met wat geraspte kaas en bak de broodcake in 45 min gaar in de oven. Laat de broodcake afkoelen voordat je deze aansnijd.