KIKKERERWTEN CRUNCH
Tijd
5 min + 30 min oventijd
Porties
1 klein schaaltje (als garnering op een salade 2 porties)
Ingrediënten
- Kikkererwten 1 blikje (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
- Knoflookpoeder 1 tl
- Paprikapoeder 1 tl
- Zonnebloemolie 1 el
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de uitgelekte kikkererwten op een schone en droge theedoek. Voeg de theedoek dubbel en droog de kikkererwten door met lichte druk er overheen te wrijven. Verwijder de losgekomen velletjes en leg de kikkererwten in een schaaltje. Voeg de overige ingrediënten toe, breng om smaak met zout en peper en roer door.
Leg de kikkererwten op het bakpapier en bak ze in 25 – 30 min in de oven gaar. Schud na iedere 10 min even de bakplaat heen en weer zodat de kikkererwten zich aan alle kanten bakken.
