KAASSTENGELS


Tijd

10 min + 15 min oventijd 

Porties

10 stengels

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 4 velletjes (echte bladerdeeg, geen hartige taartdeeg)
  • Komijnzaad 1 tl
  • Kaas geraspt 1 handje
  • Ei 1 st 
  • Zout een beetje

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwijder het plastic velletje. Klop het eigeel van het ei met een vork los. Bestrijk twee bladerdeeg vellen - op de plakkant - met eigeel. Strooi geraspte kaas, het komijnzaad en een beetje zout op de plakjes bladerdeeg.

Pak de andere twee bladerdeeg velletjes en plak deze - met de plakkant- op de zojuist bekleedde bladerdeeg vellen en druk goed aan.

Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Draai de reepjes een paar keer zodat je een wokkel krijgt en leg meteen op het bakpapier.

Bestrijk de stengels met een beetje eigeel. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier. Bak de stengels ongeveer 15 min in de oven tot ze goud/bruin zijn. Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert.