ITALIAANSE KAASSTENGELS


Tijd

10 min + 15 min oventijd

Porties

10 stengels

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 4 velletjes (echte bladerdeeg, geen hartige taartdeeg)
  • Kaas geraspt 1 handje
  • Tomatenpuree 1 el
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 1 el (oregano / tijm / rozemarijn) 
  • Zout een mespuntje
  • Ei 1 st (alleen het eigeel)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwijder het plastic velletje. Klop het eigeel van het ei met een vork los.

Leg twee bladerdeeg vellen met de plakkant naar boven (dat is de kant waar je het plastic velletje verwijderd). Bestrijk deze met een beetje tomatenpuree, bestrooi met de kruiden, geraspte kaas en een beetje zout.  Druk een plakje bladerdeeg – met de plakkant - de zojuist bekleedde bladerdeeg velletjes en druk goed aan. Snij ieder bladerdeeg vierkantje in 5 reepjes.

Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Draai de reepjes een paar keer zodat je een wokkel krijgt en leg meteen op het bakpapier.

Bestrijk de stengels met een beetje eigeel. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier. Bak de stengels ongeveer 15 min in de oven tot ze goud/bruin zijn. Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert.