HARTIGE MUFFINS MET ZUURKOOL ZONGEDROOGDE TOMATEN EN PARMEZAAN


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

8 stuks

Ingrediënten

Natte ingrediënten:

  • Ei 2 st
  • Roomkaas light 100 gr
  • Zonnebloem olie 75 ml

Droge ingrediënten:

  • Zongedroogde tomaten reepjes 75 gr
  • Zuurkool 125 gr
  • Fijn geraspte Parmezaanse kaas 75 gr (+ wat extra’s voor de garnering)
  • Bakpoeder 1 tl
  • Volkoeren boekweitmeel 125 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een muffinvorm in met olie of boter. Je kan dit ook in een cakevorm bakken.

Doe de natte ingrediënten in een schaal en klop alles goed door met een garde. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door.

Stort het beslag in 8 muffinvormpjes, garneer met nog een beetje geraspte kaas en bak 25 min in de oven. Laat je niet afschrikken door het vocht wat een beetje op de muffins zit als je ze uit de oven haalt. Dit verdwijnt als ze wat afkoelen.