FLAMMKUCHE MET KASTANJE CHAMPIGNONS


Tijd

10 min + 15 min oventijd

Porties

2 als hoofdgerecht, 4 als borrelhap

Ingrediënten

  • Flammkuche 1 st
  • Pastasaus basilicum ongeveer 100 gr
  • Rode ui 1/2 st (in halve dunne ringetjes gesneden)
  • Groene olijven 75 gr (1/2 potje)
  • Mozzarella 1/2 st
  • Kastanje champignons 100 gr (in plakjes gesneden)
  • Gedroogde tijm of oregano 1 el

Zoals je ziet gebruik je halve producten (zoals 1/2 bol mozzarella of ui). Je kan eenvoudig twee flammkuches maken en daarmee verspilling van producten voorkomen.

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de flammkuche. Bij de flammkuche van tante Fanny zit het bakpapier er al aan vast.

 

Bestrijk de flammkuche met een paar eetlepels pasta saus. Leg hierop de champignons, olijven en rode ui. Scheur de mozzarella in stukjes en leg ook op de flammkuche. Strooi daarna de gedroogde tijm of oregano er over.

 

Bak de flammkuche in 15 min gaar.