TOFU GEMARINEERD


Tijd

5 min + 1 dag marineren (tenminste 1 uur)

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Tofu 500 gr (1 blok)

Voor de marinade

  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Olijfolie extra vergine 300 ml
  • Zout 1 tl
  • Gedroogde Italiaanse kruide mix 3 tl (of gedroogde tijm 1 tl, - oregano 1 tl, - peterselie 1 lt)
  • Optioneel: chili vlokken 1/4 tl

Bereiding

Wikkel het blok tofu in keukenpapier en druk voorzichtig het vocht uit de tofu. Ik herhaalde dit een paar keer met steeds nieuw keukenpapier.

Snij de tofu in blokjes en doe in een bakje (die goed af te sluiten is, bijv. een weckpot).

Doe de ingrediënten voor de marinade in een schaaltje en roer goed door. Giet de marinade over de tofu blokjes en sluit het bakje. Houdt het bakje ondersteboven en weer terug. Herhaal dit een paar keer zodat de marinade goed verdeeld is en de tofu volledig in de olijfolie ligt. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.

Laat de tofu minimaal 1 uur marineren. Bij voorkeur een hele nacht of enkele dagen. Let op: als je de tofu in de koelkast zet, stolt de olijfolie. Haal daarom de tofu voor het opdienen even uit de koelkast. Bewaar de tofu ongeveer 5 dagen afgesloten in de koelkast.