ASPERGES MET GEITENKAAS LIMOEN DIP


Tijd

15 min

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Groene asperges 500 gr (2 cm van de onderkant verwijderd)

Voor de dip:

  • Smeergeitenkaas 1 bakje (150 gr)
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Optioneel: voor een extra limoen kick kan je ook nog wat limoen rasp toevoegen.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de asperges in een ovenschaal. Besprenkel ze niet met olie, dan blijven ze knapperiger. Bak de asperges beetgaar zodat deze nog stevig blijven. De baktijd van de asperges is afhankelijk van de dikte van de asperges. Heb je dunne asperges, bak ze dan ongeveer 8 – 10 min gaar. Zijn de asperges van groot formaat, bak ze dan in ongeveer 10 – 12 min.

Voor de dip: doe alle ingrediënten in een schaaltje en klop de dip los met een lepel of vork.

Schep de dip in een breed glas en steek alle asperges erin.