ANANAS PIKANTE CHUTNEY SCHUITJES
Tijd
20 min + 30 min kooktijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Granaatappel pitjes
- Krokante bakjes (aantal is afhankelijk van gewenst aantal porties en verpakkingseenheid. De hoeveelheid chutney is kan gebruikt worden voor ongeveer 35 kleine bakjes).
Voor de ananas chutney
- Ananas 1 st (in stukken)
- Gember 1 cm (geschild, in stukjes)
- Suiker 75 gr
- Rode peper 2 st (zonder zaadjes, in stukken)
- Rode wijn azijn 1 el
- Snufje zout
Let op: De chutney is een hoeveelheid van een schaaltje / kleine weckpot.
Bereiding
Voor de ananas chutney: Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een fijne tot gladde structuur. Doe daarna de puree in een steelpan en breng aan de kook. Kook de puree ongeveer 30 min op laag vuur en laat afkoelen (roer af en toe door).
Doe de ananas chutney in een krokant bakje en garneer met granaatappel pitjes. Serveer meteen (anders worden de bakjes zacht / week).
Tip voor het snijden van de ananas: snij de ‘kontjes’ van de ananas. Zet de ananas rechtop en snij van boven naar beneden de schil van het vruchtvlees. Je haalt hiermee niet alle ‘pitjes’ weg. Per ‘pitje’ snij met je mes aan beide zijde in en verwijder. Verwijder het vruchtvlees van de harde ronde kern door van boven naar beneden langs de harde kern te snijden. Snij het vruchtvlees in stukken.
