KNOFLOOKSAUS


Tijd

Porties

1 schaaltje (

2 porties als je het gebruikt voor bijv. een pita vega gyros)

Ingrediënten

  • Yoghurt 4 el
  • Yofresh 1 el
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)

Bereiding

Strooi een beetje zout over de fijn gesneden knoflook. Gebruik nu de zijkant van je koksmes om de knoflook te ‘schrapen’, je duwt de knoflook in een soort golfbeweging. Leg alle knoflook weer op een hoopje en herhaal. Dit herhaal je een aantal keer. Na een aantal keer is je knoflook mouse gereed. Tip: Je kan hiervoor ook een stenen vijzel gebruiken of een knoflookpers.

Doe de yoghurt, Yofresh en knoflook in een schaaltje. Breng op smaak met peper en roer door. Zout heb je al toegevoegd aan de knoflook. Eventueel kan je nog wat toevoegen.

Tip: Voor wat variatie kan je fijngesneden dille, peterselie of bieslook toevoegen.