VEGAN KAASDIP


Tijd

20 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Aardappelen 350 gr (geschild en in stukken gesneden)
  • Wortel 150 gr (geschild en in stukken gesneden)
  • Cashewnoten 100 gr
  • Zout 1/2 tl
  • Uienpoeder 1/2 tl
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Olijfolie extra vergine 60 ml
  • Edelgistvlokken 50 gr (o.a. te koop bij AH en jumbo)
  • Azijn 1 el

Water 150 ml

Bereiding

Kook de aardappel en wortelstukjes in ongeveer 15 min gaar in de pan. De stukjes moeten goed zacht zijn. Kook ook de cashewnoten 15 min in een pan. Hierdoor worden de noten goed zacht.

Doe daarna alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde structuur. Je kunt de kaasdip warm of koud serveren.