HUMMUS MET KERRIE


Tijd

15 min + 30 min kooktijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Kikkererwten 2 blikjes (240 gr uitlekgewicht per blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • Bakingsoda 1 tl
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Citroen 1 st (alleen het sap)
  • Tahin 2 el
  • Olijfolie extra vergine 1 el
  • Kerrie poeder 4 tl (meer of minder naar smaak)

Bereiding

Doe de kikkererwten in een pan. Vul 2 x een leeg kikkererwtenblik met water en voeg toe aan de pan. Voeg de bakingsoda toe en kook de kikkererwten minimaal 30 min, maar bij voorkeur 45 min in het water. Tip: geen tijd om de kikkererwten te koken? Dan kan je het achterwegen laten. De hummers wordt dan alleen minder glad van structuur.

Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe, breng op smaak met zout en peper en pureer glad. Voeg een klein scheutje koud water toe om het goed te pureren.