MANGO CHUTNEY


Tijd

25 min

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Rode peper 1 st (zaadjes verwijderd, fijngesneden)
  • Mango 2 st (ik gebruik in totaal 500 gr vruchtvlees, gebruik geen diepvriesmango)
  • Witte wijn azijn 2 el
  • Honing 1 el
  • Gardemon een snufje
  • Zout een snufje
  • Gember 1/4 tl
  • Kaneel 1/4 tl

Bereiding

Tip: snij het groene topje van de rode peper. Leg de rode peper met de openkant naar beneden in je handen. Schuif je handen heen en weer en druk licht op de peper. De meeste zaadjes zullen aan de onderkant eruit komen.

Fruit de sjalot, knoflook en peper een paar minuten in de pan. Voeg het vruchtvlees van de mango toe. Prak de mango met een puree stamper tot een licht grove structuur. Voeg de azijn, honing, alle kruiden toe en een klein schuitje water. Laat de chutney ongeveer 20 min langzaam doorkoken.

Tip: bewaar de chutney in een oud jampotje of weckpotje. Maakt het potje eerst schoon met wat afwasmiddel. Giet er daarna kokend water in en laat een paar minuten staan. Giet het kokende water eruit en laat het potje nadampen. Doe de chutney toe in het potje en sluit af. Bewaar de chutney enkele weken in de koelkast.