GUACAMOLE


Tijd

10 min

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Avocado’s 4 st (rijpe avocado’s voelen een beetje zacht als je er in knijpt. Hoe zachter hoe rijper – let op, te zacht betekent overrijp – het vruchtvlees in dan bruin)
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Rode peper 1 st (met of zonder zaadjes afhankelijk van smaak, fijn gesneden)
  • Knoflookpoeder 1/4 tl
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Komijnzaad poeder 1/4 tl

Bereiding

Halveer de avocado’s en verwijder de pit (tip: houdt de halve avocado in je handpalm en hak met je koksmes in de pit. Zo trek je de pit er gemakkelijk uit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil). Doe het vruchtvlees in een schaaltje en prak fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.