GRIEKSE CITROEN YOGHURT DIP


Tijd

10 min

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt 10% vet 1 el
  • Citroen 1 st (1/2 alleen raspen, het sap van de hele citroen
  • Water 50 ml
  • Knoflookpoeder een snufje
  • Olijfolie extra vergine 1,5 el
  • Zachte geitenkaas 200 gr
  • Voor de garnering: fijngehakte pistachenoten (eventueel 5 min kort roosteren in een droge koekenpan)

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een schaal, breng op smaak met zout en peper en pureer met een staafmixer tot een gladde structuur. Je kan hiervoor ook de keukenmachine gebruiken of flink met een stevige garde kloppen. Bewaar je de saus in de koelkast? Dan dik hij in, even loskloppen voor gebruik of voeg nog een beetje extra water of olie toe.

Variatietip: voeg wat verse fijngehakte kruiden toe zoals dille of munt.