BABA GANOUSH MET GEPOFTE KNOFLOOK
Tijd
15 min + 45 min oventijd
Porties
1 schaaltje
Ingrediënten
- Aubergines 3 a 4 st (afhankelijk van het formaat, ik gebruik 400 gr vruchtvlees)
- Tahine 1 el
- Zout een snufje
- Citroen 1/2 st (alleen het sap)
- Komijnzaad poeder 1 tl
- Gepofte knoflook 4 st
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork allemaal gaatjes in de aubergine en leg ze op de bakplaat.
Leg de knoflookteentjes in een stukje aluminimum folie en bestrijk met een beetje olijfolie. Vouw de folie dicht.
Bak de aubergines en de knoflook ongeveer 45 min in de oven.
Laat de aubergines afkoelen. Snij ze daarna open en schraap het vruchtvlees eruit. Doe dit in de keukenmachine. Het vruchtvlees van de knoflook knijp je eruit en doe je bij de aubergines. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een gladde structuur. Bij het afkoelen van de baba ganoush wordt de structuur dikker.
Tip: pof een hele knoflook bol en maakt van de overgebleven tenen knoflook knoflookboter.
