BABA GANOUSH


Tijd

10 min + 30 min oventijd

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Aubergine 4 st
  • Citroen 1/2 (alleen het sap)
  • Tahine 2 tl
  • Komijnpoeder 1 lt

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Prik overal gaatjes in de aubergines met een vork (rondom). Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Bak de aubergines 30 – 45 min in de oven. Baktijd is afhankelijk van de dikte van de aubergine. Voelt de aubergine zacht? Dan is hij gaar.

Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen. Haal het vruchtvlees uit de aubergines en doe samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde structuur. Bij het afkoelen van de baba ganoush dikt het in. Tip: ik gooi de aubergines met vruchtvlees en al in de keukenmachine, nog makkelijker.