ANANAS PIKANTE CHUTNEY


Tijd

15 min + 30 min kooktijd

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Ananas 1 st (in stukken)
  • Gember 1 cm (geschild, in stukjes)
  • Suiker 75 gr
  • Rode peper 2 st (zonder zaadjes, in stukken)
  • Rode wijn azijn 1 el
  • Snufje zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een fijne tot gladde structuur. Doe daarna de puree in een steelpan en breng aan de kook. Kook de puree ongeveer 30 min op laag vuur en laat afkoelen (roer af en toe door).

Tip voor het snijden van de ananas: snij de ‘kontjes’ van de ananas. Zet de ananas rechtop en snij van boven naar beneden de schil van het vruchtvlees. Je haalt hiermee niet alle ‘pitjes’ weg. Per ‘pitje’ snij met je mes aan beide zijde in en verwijder. Verwijder het vruchtvlees van de harde ronde kern door van boven naar beneden langs de harde kern te snijden. Snij het vruchtvlees in stukken.