AIOLI MOSTERD TOFU DIP


Tijd

15 min

Porties

1 schaaltje

Ingrediënten

  • Tofu 400 gr (in stukken zodat deze goed blend)
  • Mosterd 1 el
  • Citroensap 20 ml (ongeveer 1/2 citroen)
  • Maple siroop 2 el
  • Zout een snufje
  • Water 100 ml
  • Knoflook 2 st (fijngesneden of met een knoflookpers)

Bereiding

Strooi een beetje zout over de fijn gesneden knoflook. Gebruik nu de zijkant van je koksmes om de knoflook te ‘schrapen’, je duwt de knoflook in een soort golfbeweging. Leg alle knoflook weer op een hoopje en herhaal. Dit herhaal je een aantal keer. Na een aantal keer is je knoflook mouse gereed. Tip: Je kan hiervoor ook een stenen vijzel gebruiken.

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde dip. Je blend ongeveer 5 a 10 min. Gebruik hiervoor niet keukenmachine omdat je dan een korrelige structuur houdt.

Tip: voor wat variatie kan je versie kruiden toevoegen aan de dip. Mix deze mee in de blender en snij ze fijn en voeg ze na het blenden toe.