ZUURKOOL STAMPPOT MET ZOETE AARDAPPEL EN ABRIKOZEN


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen 400 gr (geschild, in kleine stukjes gesneden)
  • Zuurkool 500 gr (afgegoten)
  • Gedroogde abrikozen 6 st (in kleine reepjes gesneden)
  • Vega gyros 175 gr (ik gebruik Vivera Plantgyros)
  • Optioneel: een scheutje melk

Bereiding

Kook de aardappelen in ongeveer 10 min zacht. De kooktijd is afhankelijk van het formaat van je stukjes. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller deze zacht zijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg eventueel een scheutje melk toe zodat het wat romiger wordt.

Doe de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel daar de abrikozenreepjes overheen.

Bak de gyros in een paar minuten gaar in een koekenpan met klein beetje olie. Meng de zuurkool met de gyros. Verdeel deze zuurkool met gyros over de aardappelpuree.

Verwarm de oven op 180 graden. Verwarm de stamppot in ongeveer 20 min. Tip: deze stamppot is heel goed eerder te bereiden. Warm het alleen even op als je wilt gaan eten.