ZUURKOOL MET VEGA WORST EN PITTIGE SAUS OP EEN BROODJE
Tijd
20 min + 45 min oventijd*
*als je zoete aardappelen gebruikt i.p.v. alleen brood
Porties
2 - 4
Ingrediënten
- Zoete aardappel 2 st (van ongeveer 200 gr)
- Spelt bolletje 2 st
- Verse zuurkool 400 gr
- Pittige gemarineerde vega worstjes 4 st (ik gebruik die van AH)
Voor de saus:
- Ui 1 st (fijngesneden)
- Tomatenpuree 140 gr
- Ketchup 2 el
- Balsamico azijn 2 el
- Honing 1 el
- Sojasaus minder zout 1 el
- Worcestersaus 1 tl
- Kerriepoeder 2 el
- Chilipoeder 1/2 tl
- Zout een snufje
Voor de garnering:
- Rode ui 1 st (zo dun mogelijk gesneden, ik gebruik hiervoor een mandoline)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappelen schoon en prik er met een vork allemaal gaatjes in. Leg op het bakpapier en wrijf in met olie. Bak de zoete aardappelen 35 – 45 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je aardappelen. Heb je smalle aardappelen van ongeveer 200 gr, dan zal de baktijd richting de 35 min zijn.
Voor de saus: fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 5 min zachtjes pruttelen.
Bak de worstjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snij de broodjes en zoete aardappelen open. Leg hierin wat zuurkool, het worstje en garneer met de rode ui en saus.
