ZUURKOOL MET GEPOFTE AARDAPPEL EN WORST


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Zuurkool 500 gr (afgegoten en uitgelekt)
  • Rode ui 2 st (in dunne ringen gesneden)
  • Vega worst 2 st (ik gebruik die van de vegetarische slager)
  • Gebakken uitjes 2 handjes (te vinden in het Aziatische schap)

Voor de gepofte aardappelen

  • Aardappelen kruimelig 2 st (ongeveer 150 – 200 gr per stuk)
  • Aluminimumfolie

Tip: Heb je niet zo veel tijd? Kies dan voor gekookte aardappelen.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Was de aardappelen goed af. Leg iedere aardappel op een stukje aluminimum folie. Smeer de aardappelen in met een druppeltje olie en bestrooi met een beetje zout.

Vouw een soort bakje van de folie waarbij de bovenkant een stukje overblijft.

Bak de aardappelen in ongeveer 45 min gaar in de oven. De baktijd is afhankelijk van het formaat aardappelen. De door mij gebruikte aardappelen zijn ongeveer 200 gr.

Bak de ui ringen in een beetje olie op laag vuur in de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Bak ondertussen de worst krokant in een koekenpan.

Leg de aardappel op een bord. Tip: de onderkant heeft een krokantje, leg die naar boven op het bord. Snij de aardappel in vieren, maar niet helemaal tot beneden. Vul de aardappel met zuurkool en daarbovenop de ui. Serveer met de worst en garneer met de gebakken uitjes.