ZOETZURE RIJST MET MANGO CHUTNEY EN KNAPPERIGE TEMPÉ 


Tijd

25 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Volkoren rijst 400 gram
  • Tempé 250 gram (in blokjes gesneden)
  • Zonnebloemolie 3 el
  • Soyasaus 2 el
  • Zoete aardappel 4 st (geschild, gesneden in stukjes van 1 cm)

Voor de chutney

  • Rode ui 2 st (in halve ringen gesneden)
  • Verse rode peper 2 st (fijn gesneden, zonder zaadjes)
  • Mango 2 st (in blokjes)

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Fruit de rode ui met de rode peper even 2 min aan in een (saus)pan. Voeg een scheutje water toe en bak voor ongeveer 5 min (tot de rode ui ‘glazig’ is). Voeg de mango toe en roer door. Prak de saus met een pureestamper of vork tot een chutney structuur.

Kook de zoete aardappel ongeveer 5 min (de tijdsduur van koken is afhankelijk van het formaat aardappelen. Prik met een vork of de aardappel zacht is).

Verwarm een wok of hapjes pan met 3 el zonnebloemolie. Bak de tempé tot deze knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de rijst met de aardappelen op een bord. Bedenk met een lepel mango chutney en de tempé blokjes.

 

Tip: Zaadjes uit de rode peper verwijderen? Snij een stukje van de onderkant van de peper af. Rol je peper in je handen, druk licht op de peper en rol deze heen en weer. De zaadjes zullen aan de onderkant uit de peper vallen.

 

Tip: Mango makkelijk schillen? Snij de mango door midden langs de pit. Doe dit voor beide kanten. Pak een afgesneden ‘kontje’, snij het vruchtvlees in met een mesje (een ruitjes patroon). Klap het vruchtvlees naar buiten, druk met je duimen op de schil en vouw de schil om. Snij het vruchtvlees van de schil. Doe dit voor beide ‘kontjes’. Het vruchtvlees rondom de pit kan je met een mesje wegsnijden.