ZOETE AARDAPPEL MET WORST
Tijd
20 min + 40 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Augurk 2 grote (gesneden in dunne plakjes)
- Amsterdamse zilveruitjes hoeveelheid naar smaak
- Appel groene appel 1 st (gesneden in kleine blokjes)
- Rode kool uit pot 500 gr (1 grote pot is 690 gr)
- Zoete aardappelen 2 st (ongeveer van 200 gr, gewassen)
- Vega (curry) worstjes 4 st
Voor de saus
- Ketchup 4 el
- Kerrie poeder 1,5 tl
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de aardappel. Leg de aardappelen op een bakplaat, prik er met een vork wat gaatjes in en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bak in ongeveer 40 min gaar. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de aardappel. Hoe dikker de aardappel, des te langer de baktijd. De aardappel is gaar als hij zacht aanvoelt als je hem indrukt.
Bak ondertussen de worstjes in de koekenpan gaar. Tip: om ook de zijkanten te bakken leg ik de worstjes tussen de grillstrepen. Dan blijven ze vastliggen en kan je goed alle kanten bakken.
Voor de saus: doe de ingrediënten in een schaaltje en roer door. Voeg naar smaak meer of minder kerrie poeder of ketchup toe.
Snij de aardappel open en beleg met de plakjes augurk, de worst en saus. De rode kool garneer je met de stukjes appel en zilveruitjes.
Tip: Appel snijden: snij eerst plakjes van de appel af. Leg de plakjes op elkaar en snij deze vervolgens in kleine sticks.
