QUINOA MET SINAASAPPEL EN ZOETE AARDAPPEL

Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • 150 gr quinoa
  • Sinaasappel 3 st
  • Platte peterselie 1 bosje (fijngesneden)
  • Zoete aardappel 500 gr (geschild, in grove stukken gesneden)
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Ongebrande noten mix 2 handjes (ongezout)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Doe de aardappelen in een pan met water en breng aan de kook. Kook deze ongeveer 5 – 10 min (afhankelijk van de dikte van je stukken). Prik af en toe met een vork in de aardappel. De aardappel moet zacht voelen maar van binnen nog wel een beetje stevig.

De sinaasappels: snij de kontjes van de sinaasappel er van af. Leg de sinaasappel op de platte kant op de snijplank. Snij de schillen (incl. witte gedeelte) van de sinaasappel. Snij partjes van de sinaasappel. Snij het dikke stuk vel en de pitjes weg.

Doe de quinoa, sinaasappelpartjes, zoete aardappel, het limoensap en de peterselie in een schaal. Breng op smaak met wat peper. Serveer de quinoa en strooi de noten over de borden.