ZOETE AARDAPPEL GEVULD MET PETERSELIE-PECAN PESTO


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 2 st (groot formaat, gewassen)
  • Kastanje champignons 400 gr (in grove stukken)

 

Voor de pesto

  • Knoflook 1 st (in stukjes)
  • Pecannoten 50 gr (ongezout)
  • Pecorino kaas 60 gr (in stukjes)
  • Olijfolie extra vergine 100 ml

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Prik met een vork gaatjes in de aardappel. Leg de aardappelen op een bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bak ze in de oven voor ongeveer 45 min (de aardappel moet een beetje zacht zijn als je deze indrukt). Je kan de aardappel heel goed van te voren al poffen.

Bak de champignons in een droge koekenpan in ongeveer 4 min gaar. Let op: de champignons laten veel vocht los. Serveer je de champignons, schut / laat ze even uitlekken voordat je ze op het bord legt.

Voor de pesto: doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en mix tot een pesto structuur.

Snij de zoete aardappel door de midden en serveer met een lepel pesto en de champignons.