ZEEKRAAL MET SPINAZIE EN TOMAAT


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Spinazie 400 gr
  • Zeekraal 100 gr
  • Trostomaten 200 gr (gehalveerd)
  • Citroen 1 st (alleen het sap)
  • Garnering: sesamzaad voor de garnering 2 el, gedroogde zeewier 1 blad

Bereiding

Fruit de knoflook aan in een wokpan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bak daarna de zeekraal 2 minuten mee en voeg het citroensap toe. Als laatste voeg je de tomaten toe. Je bakt de tomaten niet mee.

Garneer het gerecht met het sesamzaad en verkruimel het zeewierblad eroverheen.

Tip: eet dit gerecht eventueel met volkoren noedels en soja saus. Wil je koolhydraatarm eten? Voeg 100 gr extra zeekraal en wat extra spinazie toe. Flexetarier? Eet dit gerecht met pangasfilet.