ZAALOUK MET VEGA BALLETJES EN NAANBROOD


Tijd

35 min

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Kikkererwten 1 blik (265 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Naanbrood 3 st (ik reken één per persoon)
  • Vega balletjes 200 gr

Voor de Zaalouk:

  • Aubergines 750 gr
  • Peterselie 15 gr
  • Koriander 15 gr
  • Tomaten blokjes 400 gr
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Komijnzaadpoeder 1/2 tl
  • Cayennepeper 1/2 tl

Bereiding

Schil de aubergines en snij daarna in stukjes van ongeveer 1/2 cm. Kook daarna de aubergine blokjes in ongeveer 15 min zacht.

Snij de steeltjes van de koriander en peterselie fijn. De blaadjes gebruiken we aan het einde van het recept.

Fruit de knoflook samen met de kruiden en de fijngesneden steeltjes een paar minuten aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat een minuut of 10 een beetje sudderen. Ongeveer totdat je aubergines gaar gekookt zijn. Voeg tijdens het koken een scheut water toe zodat het gerecht niet te droog wordt.

Voeg de aubergineblokjes toe en laat alles nog eens 15 min zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheut water toe. Prak de groentes nog een beetje fijn met een pureestamper tot een fijn/middel grote structuur.

Snij de blaadjes van de peterselie en koriander fijn en voeg dit bij het gerecht.

Maak de vega balletjes warm.

Serveer de Zaalouk samen met het naanbrood, vega balletjes en garneer met de kikkererwten.