WITTE ASPERGE OVENSCHOTEL MET KWARK


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Witte asperges 500 gr
  • Diepvries doperwten 300 gr
  • Kwark 200 gr
  • Ei 2 st
  • Geraspte Parmezaanse kaas 100 gr (ik gebruik Galbani Parmigiano Reggiano)
  • Maizena 1 tl
  • Pijnboompitten 2 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de asperges.

  • Pak een asperge bij de kop. Leg deze vlak op het aanrecht.
  • Schil de asperge met een dunschiller vanaf de kop naar beneden.
  • Schil de asperge rondom.
  • Snij ongeveer 2 – 3 cm van de onderkant van de asperge.

Doe de asperges in een pan en kook de 5 min beetgaar.

Meng de maizena met een scheutje water. Zorg dat het goed is opgelost.

Meng het maizena mengels met de kwark en het ei. Klop alles goed los. Voeg de geraspte kaas toe en de doperwten. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de asperges in een ovenschaal en giet hierover de saus. Bestrooi eventueel met nog een beetje extra kaas.

Bak de asperges 30 min in de oven. Garneer het gerecht met de pijnboompitten.

Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen. Variatietip: kook de aardappelen, prak deze en leg dit als bodem in de ovenschaal. Bak het in zijn geheel in de oven.