KAPSALON MET KNOLSELDERIJ


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Knolselderij 1 st (schil verwijderd)
  • Zoete aardappel 2 st (gewassen en geschild)
  • Komkommer 1/2 st (zaadlijsten verwijderd, gesneden)
  • Tomaat 3 st (zaadlijsten verwijderd, gesneden)


Voor de dressing

  • Dille 1 bosje (fijngesneden, niet de steeltjes)
  • Yofresh 2 el
  • Yoghurt 2 el
  • Knoflook 2 st (fijn gesneden)

Bereiding

Verwarm de oven 230 graden.

Snij de knolselderij in frieten van ongeveer 1 cm dik. Breng een pan met water aan de kook. Kook de frieten 2 min in het kokende water. Giet af en dep droog met keukenpapier.

Snij ook de zoete aardappel in frieten van ongeveer 1 cm dik.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de knolselderij- en zoete aardappel frieten. Mix met 2 el zonnebloemolie en bak 30 min in de oven. 

Voor de saus: Doe alle ingrediënten van de dressing in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout.

Let op: het worden geen krokante frieten omdat je ze met de oven bak. Krokant worden ze alleen als je ze frituurt.