VEGA KIP PARMEZAAN OP EEN PITA


Tijd

20 min + 35 min oventijd (1 portie voor een grote eter)

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren pita broodje 2 st
  • Aubergine 1 st (in plakken van ongeveer 1/2 cm gesneden)
  • Tomatensaus 200 gr
  • Vega Crunchy kip 1 st
  • Gedroogde oregano hoeveelheid naar smaak
  • Fijn geraspte Parmezaanse kaas 25 gr (ik gebruik die van Grana Padano)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de plakken aubergine. Bak de aubergine ongeveer 20 min in de oven.

Bak ondertussen de vega crunchy kip in een paar minuten krokant in een koekenpan. Als de kip gebakken, leg ik de vage kip op wat keukenpapier om de olie er een beetje af te halen.

Snij de kip in reepjes.

Verlaag of stel de temperatuur van de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de ongesneden pitabroodjes. Schep een lepel tomatensaus op de pita. Bekleed met een paar plakken aubergine. Daarop gaat wel een lepel tomatensaus en de helft van de reepjes vega kip. Schep nog een klein beetje saus over de kip en garneer met de kaas en oregano.

Bak de pita broodjes ongeveer 15 min in de oven.

Tip: je kan heel goed de aubergine al ochtends of van te voren afbakken. Zorg dat de baktijd van je broodje dan iets langere is omdat de aubergine plakken anders niet goed warm zijn.