TURKSE PIZZA


Tijd

20 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Volkoren XL wrap 4 st (met de hoeveelheid groentes kan je de wrap niet dichtvouwen. Wil je dat wel, dan gebruik je meer dan 4 wraps)
  • Zoete punt paprika 6 st (gesneden in plakjes)
  • Tomaten 4 st (gesneden in plakjes)
  • IJsbergsla 1 krop (gesneden, je kan ook voor kant-en-klaar kiezen)

Voor het gehakt mengsel

  • 300 gr vega gehakt (niet voorgegaard)
  • Tomatenpuree 1 blikje (70 gr)
  • Gesneden tomatenblokjes in blik 3 el
  • Rode ui 1 st (grof gehakt)
  • Rode peper 1 st (grof gehakt)
  • Peterselie 15 gr
  • Paprikapoeder 1 tl

Voor de knoflooksaus (optioneel)

  • Griekse/Turkse yoghurt 4 el
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Citroen 1/2 st (alleen het sap)

Bereiding

Voor het gehaktmengsel: Doe de ui en de peper in de keukenmachine. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadjes van de peper toe. Liever niet zo pittig? Dan verwijder je eerst de zaadjes en zaadlijsten van de peper. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een redelijke gladde structuur. Bak het gehaktmengsel ongeveer 5 a 10 min in de pan.

Smeer de wraps in met het gehaktmengsel en garneer met de groentes.

Voor de knoflooksaus: doe alle ingrediënten in een schaaltje en breng op smaak met zout en peper.