TEMPEH GEHAKT MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN DOPERWTEN


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 400 gr (geschild en in kleine stukjes gesneden)
  • Diepvries doperwten 600 gr

Voor het tempé gehakt

  • Tempeh 300 gr
  • Soja saus 2 el
  • Olijfolie 2 el
  • Knoflook poeder 1 tl
  • Uienpoeder 1/2 tl
  • Paprikapoeder 2 tl
  • Komijnzaad poeder 1 tl
  • Chilipoeder 1/4 tl

Tip: geen zin om zelf het ‘gehakt’ te maken? Koop het kant en klaar in de supermarkt.

Bereiding

Voor het tempeh gehakt: Doe de tempeh in de keukenmachine en mix tot het rul is. Doe het ‘gehakt’ in een schaal en voeg de overige ingrediënten toe. Laat 15 – 30 min marineren.

Kook de zoete aardappel totdat deze goed zacht is. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller deze gaar is. Giet af en prak met een pureestamper of een vork.

Bak de tempeh gehakt ongeveer 10 min in een koekenpan. Voeg daarna de doperwten toe en bak enkele minuten totdat deze warm zijn.

Serveer de zoete aardappelpuree met het tempeh gehakt en doperwten.