TAGLIATELLE MET WITTE ASPERGES EN ZONGEDROOGDE TOMATEN


Tijd

25 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Knoflook 1 st (fijn gesneden)
  • Asperges 900 gr (geschild, 2 cm van de onderkant gesneden)
  • Zongedroogde tomaten 100 gr (ik gebruik kant en klaar gesneden)
  • Tagliatelle 320 gr
  • Pecorino kaas 125 gr (geraspt)
  • Ei 1 st
  • Walnoten 2 handjes

Bereiding

Verwarm een pan op het vuur en fruit de knoflook aan. Haal de knoflook uit de pan en zet even op zij. Vul de pan met water en kook hierin de pasta (al dente).

Snij de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges voor 5 min. Doe het fornuis uit en laat de asperges 10 a 15 min nagaren in de pan totdat ze beetgaar zijn. Giet de asperges af.

Klop het ei los met een vork in een schaaltje. Doe daar 75 gr geraspte pecorino kaas bij en breng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af waarbij je de pasta. Bewaar een beetje kookvocht in de pan laat met nog een beetje kookvocht (ongeveer 100 ml kookvocht).

Zet de pan op laag vuur en voeg hierbij het geklopte ei met kaas. Blijf roeren en kook voor ongeveer 2 min. Voeg de zongedroogde asperges toe. Serveer de pasta met de asperges en walnoten.