TAGLIATELLE MET CHAMPIGNON LINZEN RAGÙ


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Tagliatelle 250 gr (ik gebruik verse)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Sjalot 2 st (fijngesneden)
  • Gedroogde rozemarijn 2 tl
  • Kastanje champignons 400 gr (in kleine stukjes gesneden)
  • Eekhoorntjesbrood / gedroogde champignons / porcini secchi fundi 7 gr
  • Tomatenpuree 2 blikjes van 70 gr
  • Linden 1 blik (265 gr uitlekgewicht)
  • Parmezaanse kaas Hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Laat de het eekhoorntjesbrood / gedroogde champignons weken in een schaaltje met heet water.

Fruit de knoflook, sjalot met de rozemarijn kort aan. Voeg de verse kastanje champignons toe. Draai het vuur hoog en bak de champignons. Als het vocht bijna is verdwenen voeg je de tomatenpuree toe. Deze bak je 2 min mee.

Snij het geweekte eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de ragὺ. Gooi niet het vocht weg! Het vocht voeg je ook toe aan de ragὺ. Dit doe je door het vocht er rustig bij te gieten. Het laatste restje in het vocht voeg je niet toe aan de saus! Gebruik eventueel een zeefje.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar ongeveer 150 ml kookvocht. Dit kookvocht voeg je samen met de linzen toe aan de saus.

Serveer de pasta met de saus en garneer met Parmezaanse kaas.