SUSHI TAART MET WORTEL EN KIEMGROENTEN
Tijd
25 min + koeltijd van de sushi
Porties
2
Ingrediënten
- Sushirijst 250 gr (afgespoeld)
- Rijstazijn 3 el
- Sojabonen 200 r
- Kiemgroentes hoeveelheid naar smaak
- Norivellen 2 st (wellicht iets meer afhankelijk van de afmeting van je bakvorm. Ik kan 2 rondjes knippen uit één vel)
Voor de pittig geraspte wortel
- Geraspte winterwortels 250 gr (koop ongeveer 300 gr aan winterwortels, zodat je na het schillen en verwijderen van de toppen 250 gr overhoudt)
- Yofresh 2 el
- Roomkaas light 50 gr
- Sojasaus 1 el
- Rijstazijn 1 el
- Sriracha saus 1 – 2 tl (hoeveelheid is afhankelijk van smaak)
Bereiding
Kook de sushi rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de sushi af en voeg de rijstazijn toe. Laat de sushi afgedekt afkoelen.
Voor de pittig en romige wortel: doe alle ingrediënten in een schaal en roer door. Laat de wortelrasp even marineren zodat deze zacht wordt. Minimaal 15 min.
Knip de nori vellen op maat van je springvorm. Je moet 4 nori rondjes op maat hebben. Ik gebruik 2 springvormen van 12 cm en kan 2 rondjes uit één vel knippen.
Pak een stuk vershoudfolie die ruimschoots de springvorm bedekt. Leg deze in de springvorm. Bouw de laagjes van de sushi taart: leg eerst een nori vel op de bodem. Maak je handen nat met water en druk op het nori vel wat sushi rijst. Nu volgt een laagje van de geraspte wortel en daarna weer een laagje rijst. Eindig met een nori vel. Vouw het vershoudfolie dicht en druk alles goed aan. Bewaar de sushi taart afgedekt in de koelkast.
Vouw het vershoudfolie open, leg een bord op de springvorm en draai alles om zodat de sushi taart op het bord komt te staan. Verwijder voorzichtig de springvorm.
Beleg de sushi taart met nog wat geraspte wortel en garneer met de sojabonen en de kiemgroenten.
