STOOFPOTJE AUBERGINE EN VEGA KIP


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Aubergines 2 st
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Rode ui 1/2 st (fijngesneden)
  • Platte peterselie 15 gr
  • Tomatenpuree 70 gr (is een blikje)
  • Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
  • Bulgur 150 gr
  • Vega kipstukjes 175 gr (in reepjes gesneden)
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Cayennepeper 1/2 tl
  • Komijnzaadpoeder snufje
  • Optioneel: amandelstiften of amandelsnippers voor de garnering

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de aubergines in stukjes van ongeveer 1 cm. Leg op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de aubergine in 20 min gaar.

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snij alleen de steeltjes van de peterselie fijn. Fruit deze samen met de knoflook, ui, paprikapoeder, cayennepeper en de komijnzaadpoeder kort aan. Voeg de vega kip en de tomatenpuree toe en bak 5 min mee. Voeg de tomatenblokjes toe en de gebakken aubergine blokjes. Warm het geheel in een paar minuten op.

Garneer het gerecht met de peterselieblaadjes en de amandelen.

Tip: het stoofpotje is ook lekker met een pasta en wat Parmezaanse kaas, of eet het met couscous, of op een broodjes met wat Parmazaan.