STICKY JACKFRUIT MET NOEDELS EN PAKSOI


Tijd

25 min

Porties

2

Ingrediënten

Voor de noedels

  • Noedels 125 gr
  • Sjalot 1 st (fijngesneden)
  • Paksoi 1 st (gesneden, niet de groene bladeren)
  • Taugé 250 gr
  • Bosuitje 2 st (in ringetjes gesneden)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden)
  • Optioneel: rode peper voor de garnering (in ringetjes gesneden)

Voor de sticky jackfruit

  • Jackfruit 1 blik (280 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt, in stukken gesneden)
    Dit product is te koop bij AH. Als je het niet kan vinden, kan je ook kiezen voor tempé.
  • Gember 1,5 cm (schil verwijderd, geraspt)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden
  • Sesamolie 1 el
  • Zonnebloemolie of olijfolie 1 el
  • Sojasaus minder zout 60 ml
  • Donkere basterd suiker 1 el
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Maizena 2 el

Bereiding

Voor de sticky jackfruit: Snij de jackfruit in stukken. Doe de gemberrasp, knoflook, sesam- en zonnebloemolie in een pannetje. Fruit de gember en knoflook kort aan. Voeg de sojasaus, limoensap en de suiker toe en roer door.

Doe de maizena in een schaaltje en voeg een scheut water toe. Roer dit door totdat het een papje is. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

Als de suiker is opgelost voeg je het papje maizena toe en de jackfruit toe. Roer door totdat het een kleverig is.

 

Voor de noedels: Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pak een wok of hapjes pan. Fruit de sjalot kort aan. Voeg de paksoi toe en bak ongeveer 4 min mee. Bak daarna de taugé kort mee. Ongeveer 2 min. Ook kan je de taugé rauw eten als dat je voorkeur heeft.  Voeg de gekookte noedels, de korander en de bosuitjes toe aan de paksoi en roer door.

Serveer de noedels met de sticky jackfruit en garneer met wat verse peper.