STAMPPOT ZOETE AARDAPPEL RODE KOOL MET PITTIGE VEGA WORSTJES


Tijd

20 min + 45 min oventijd (of korter als je de zoete aardappel kookt)

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen 2 st (per stuk ongeveer 200 gr)
  • Rode kool in pot 350 gr
  • Vegetarisch pittig gemarineerde worstjes 4 st (te koop bij AH, of kies voor een andere pittige gemarineerde worstjes)
  • Amsterdamse uitjes hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Prik gaatjes rondom in de aardappel met een vork. Leg de zoete aardappelen op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met wat olie en pak ze in. Bak de aardappel ongeveer 45 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de aardappel. De aardappel moet een beetje zacht voelen als je erin drukt.

Verwijder de schil van de aardappelen. Prak de aardappelen met een puree stamper of met een vork.

Giet de rode kool af in een zeef. Druk met een lepel al het vocht uit de rode kool. Voeg de rode kool daarna toe aan de geprakte zoete aardappel. Verwarm de stamppot nog even in de pan en breng op smaak met zout en peper.

Bak de vega worstjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer de stamppot met de worsten en garneer met de Amsterdamse uitjes.

Tip: Je kan de zoete aardappel uiteraard schillen, in blokjes snijden, koken en daarna fijnstampen. Dit is een snellere bereiding dan het poffen in de oven.

Tip: je kan de zoete aardappelen een dag vooraf poffen zodat je dit gedeelte al hebt voorbereid en je op de dag van serveren sneller klaar bent.