SPAGHETTI POMPOEN MET BOLOGNESE SAUS


Tijd

20 min + 45 min oventijd

Porties

4 porties

Ingrediënten

Voor de geroosterde pompoen

  • Spaghetti pompoen 2 st
  • Olie 4 el
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 2 el
  • Knoflookpoeder 2 tl

Voor de bolognese saus

  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Vega gehakt 250 gr (ongekruid en onbewerkt)
  • Champignons 400 gr (grof gehakt, kies eventueel voor courgette / paprika / aubergine / wortel)
  • Tomatenpuree 140 gr (dat is een groot formaat blikje)
  • Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 1 el

Bereiding

Voor de geroosterde pompoen: Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadjes en slierten. Leg de pompoen op de bakplaat met de open kant naar boven. Meng de olie met de Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Bestrijk de pompoen helften hiermee in.

Bak de pompoen 45 min in de oven gaar. Schraap na het bakken het vruchtvlees van de pompoen uit met een vork en serveer in een schaal.

Voor de bolognese saus: Fruit de uit en knoflook kort aan. Voeg het vega gehakt toe en ‘rul’ het gehakt. Het rullen van het gehakt: met het bakken druk je het gehakt uit elkaar. Na een minuut of 5 voeg je de champignons toe en bak een paar minuten mee. Als ook de champignons gaar zijn voeg je de overige ingrediënten toe.

Tip: je kan deze saus goed van te voren bereiden. Voeg bij het opnieuw opwarmen van de saus een scheutje water toe zodat de saus niet te compact wordt.