SPAGHETTI POMPOEN GEVULD MET RODE GROENTE SAUS EN TEMPEH
Tijd
20 min + 50 min oventijd
Porties
3
Ingrediënten
Voor de spaghetti pompoen:
- Spaghetti pompoen 4 st (medium / klein formaat)
- Chilivlokken hoeveelheid naar smaak
- Gedroogde oregano hoeveelheid naar smaak
Voor de tomaten saus:
- Champignons 250 gr (grof gehakt)
- Courgette 2 st (in stukjes gesneden)
- Boerenkool 50 gr
- Tomaten saus 700 gr
- Tempeh 400 gr (in stukjes gesneden)
- Knoflook 2 st (fijngesneden)
- Ui 1 st (in dunne halve ringen gesneden)
- Gedroogde oregano 1 el
- Uienpoeder 1/2 tl
Voor de garnering:
- Mozzarella 2 st (in reepjes gesneden)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de spaghetti pompoenen en verwijder de zaadlijsten. Leg de pompoenen met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met wat olie en besprenkel met de oregano en chilivlokken. Bak de pompoenen ongeveer 45 min in de oven.
Haal de pompoenen uit de oven. Schraap met de vork het vruchtvlees van de pompoen. Laat de randjes wel zitten zodat je nog een stevige vorm overhoud om te vullen.
Bak de knoflook, ui en tempeh op medium/hoge temperatuur ongeveer 5 a 10 min totdat de tempeh een goud bruine kleur heeft. Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de boerenkool en tomatensaus toe en laat enkele minuten meebakken. Voeg eventueel een scheut water toe.
Vul de pompoenen met de saus. Leg hierop de plakjes mozzarella. Bak het nog ongeveer 5 – 10 min in de oven.
Tip: Maak de saus eventueel een dag van te voren of in de ochtend. Zorg dat je de saus eerst (eventueel met nog een scheutje water) verwarmd voordat je de pompoen vult. Anders is de vulling na het bakken niet warm.
