SPAGHETTI MET ZOETE PUNT PAPRIKA EN HARISSA


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren spaghetti 200 gr
  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Zoete punt paprika 4 st (in reepjes)
  • Roze harissa 1 el (te vinden in het oosterse schap in de supermarkt, of meer naar smaak)
  • Tomatenpuree 1 blikje (70 gr)
  • Grana padano geraspt 100 gr (of andere geraspte kaas)
  • Zwarte olijven 1 blikje (170 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt).

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking (aldente)

Fruit de knoflook en uit aan in een wok of hapjespan. Voeg de zoete puntpaprika toe en bak 5 min mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 2 min mee.

Doe de harissa bij de paprika’s samen met 50 gr geraspte kaas en de olijven. Voeg ook de spaghetti toe als deze gaar is. Serveer met nog wat extra geraspte kaas.