SPAGHETTI MET TONIJN EN SPERZIEBONEN
Tijd
20 min
Porties
4
Ingrediënten
Voor de tonijnsaus
- Blikje tonijn 2 st
- Platte peterselie een bosje (fijn gesneden)
- Kappertjes 2 tl (fijn gesneden)
- Yofresh of yoghurt 2 el
- Knoflook 1 st (fijn gesneden)
Voor de spaghetti
- Volkoren spaghetti 300 gr
- Diepvries sperziebonen 500 gr
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaal en mix door elkaar.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze. Bewaar een beetje van het kookvocht voor de saus.
Verwarm een wok of hapjespan. Doe hierin de bevroren sperziebonen (zonder boter of olie) en bak deze voor ongeveer 6 min. Voeg de gekookte spaghetti toe, het kookvocht en de tonijnsaus. Roer kort en dien op. Garneer met wat pecorino kaassnippers en wat kappertjes. Eventueel een beetje olijfolie extra vergine.
